Lowlands2024

Handboog topsport komt naar Emmen.
Sinds kort mag Sagittarius zich gastheer noemen van één van de rondes van de Lowlands Archery Series, een bekend (internationaal) boogschiet-toernooi. Dit evenement, dat plaatsvindt op 7 juli, is één van de vijf rondes van het toernooi. Op dit toernooi schieten deelnemers op afstanden van 50 en 70 meter, erg ver dus.
Voor Sagittarius is het een eer om dit evenement te organiseren, aangezien de meeste belangrijke wedstrijden vaak in het zuiden van Nederland plaatsvinden. Onze vereniging heeft hard gewerkt om dit mogelijk te maken, en we zijn verheugd dat ons prachtige Noord-Nederland nu ook een podium biedt voor topsporters.

De Lowlands Archery Series trekt een breed scala aan talentvolle boogschutters, van opkomende talenten tot ervaren atleten. Dit jaar verwachten we een indrukwekkende opkomst van bekende (internationale) namen uit de boogschietsport, die deze wedstrijd gebruiken als een voorbereiding op de Olympische Spelen.

Deelnemers zullen strijden in verschillende categorieën zoals recurve, compound en barebow.

Voor sportliefhebbers en inwoners van Emmen biedt dit evenement een uitgelezen kans om wereldklasse boogschieten van dichtbij mee te maken. Wij nodigen iedereen uit om deze bijzondere gelegenheid bij te wonen en de schutters aan te moedigen. De toegang is gratis, en het belooft een dag vol spannende sportieve hoogtepunten te worden. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden voor deelnemers en bezoekers. De wedstrijd begint om 9:00 en het verwachte einde is rond 17:00.
Wij kijken uit naar een geslaagd evenement en heten alle deelnemers en bezoekers van harte welkom in Emmen!
Zie ook :