Lessen

Lessen volgen bij Sagittarius

Bij Sagittarius is ook de mogelijkheid om lessen te volgen om de beginnende kneepjes van de handboogsport te leren. Ons lessenpakket begint altijd met een gratis proefles van één uur. Deze les is dan ingericht om te kijken of het handboogschieten iets voor je is. Mocht je na de proefles de smaak te pakken te hebben kan je meedoen aan de lessen. Deze lessen worden gegeven aan de hand van onze eigen methodiek gebaseerd op het lespakket van de NHB, de Nederlandse handboogbond. Onze trainers, Rieka Hemme-Bouland, Nelly Bunschoten, Loes Kramer en Ancilla Hansen hebben samen vele jaren ervaring en zullen hun best ervoor doen zodat je straks na de lessen in staat bent om veilig op 18 meter het doel te kunnen raken.

Informatie & Kosten

Voor het volgen van de lessen moet je in principe minimaal 12 jaar oud zijn. Echter beginnen wij in september 2022 met een jeugdlesgroep. Je kunt je hiervoor opgeven als je in groep 7, tot aan klas 2 van de middelbare school zit. Onze lespakketten bestaan uit 10 lessen van een uur. De lesperiodes voor volwassenen starten drie keer per jaar, in januari, april en september. Ze worden binnen in onze eigen schiethal gegeven. De lessen voor volwassenen vinden plaats op de woensdagavond, van 19:00 tot 20:15. De lessen voor de jeugd vinden plaats op de donderdagavond, van 18:00-19:00.

De kosten voor de lessen zijn voor volwassenen € 69,- en voor de jeugd (t/m 18 jaar) € 34,50. Deze prijs is exclusief materiaalkosten voor een vingertab, een vingersling, een armbeschermer en een elastiekTevens zijn wij als vereniging aangesloten bij de meedoen-webshops van de gemeente Emmen en Borger-Odoorn. Het is dus ook mogelijk om via hier te betalen voor je cursus en jaarcontributie.

Tijdens de lessen maak je gebruik van één van onze clubbogen die bij je past. Wij willen graag weten met welk doel iedereen wil leren schieten, dit vragen we dan ook voorafgaand aan de lessen. Zie jij jezelf meer als iemand die recreatief wil schieten, gezellige wedstrijden of juist meer officiële wedstrijden op niveau? Als je na de lesperiode nog enthousiaster bent geworden, kun je je aanmelden als lid en door vrij trainen meer ervaring op te bouwen. Of iemand deel kan nemen aan de lessen c.q. lid kan worden is aan de beoordeling van de trainers. Daarnaast worden de kosten van de lessen van de eerste jaarcontributie afgehaald als welkomstgeschenk.

Mocht je interesse hebben in het volgen van de lessen of heb je nog verdere vragen? Dan kun je contact opnemen met lesgroep@sagittariusemmen.nl