Schieten bij ons

Bij Sagittarius zijn er diverse mogelijkheden:

Dag Tijd Omschrijving
Maandag 19.00 tot 21.30 uur Vrij trainen
Woensdag 19.00 tot 20.15 uur Lessen aspirant schutters
  20.15 tot 21.30 uur  Vrij trainen
Zaterdag  09.30 tot 12.00  uur Vrij trainen

 

Proeflessen voor de "Beginnerscursus" beginnen altijd in januari, april en september. Elke groep bestaat uit maximaal 9 personen, vol = vol. Wil je meedoen, dan is dat op volgorde van aanmelding. Aanmelden kan via het contactformulier onderaan de pagina.

foto: Jan Anninga 

Uiteraard zijn ook gastschutters welkom tegen een kleine vergoeding, mits aantoonbaar lid van een andere vereniging. Bij voldoende belangstelling en vrijwilligers kunnen de dinsdag- en/of de donderdagavond in de toekomst ook een schietavond worden.

Contributie
De contributie van Sagittarius bedraagt voor 2019 (exclusief gezinskorting):
Volwassenen € 165,-
Jeugd (vanaf 12 jaar t/m 16 jaar) € 115,-
25% korting voor het tweede lid van hetzelfde gezin en 50% voor de derde en volgende leden van hetzelfde gezin.

Voor workshops aan scholen en special middagen wordt een maatwerktarief gemaakt in overleg met de aanvragende partij. Neemt u hiervoor gerust contact met ons op.

Les
Voor minder ervaren schutters bieden wij de mogelijkheid om les te krijgen. Deze lessen starten altijd met een gratis proefles om te kijken of handboogschieten iets voor je is. Twee weken daarna starten de officiële lessen. Lessen worden gegeven aan de hand van een lesboek, leskaarten en vooral heel veel jaren eigen ervaring van de docenten Rieka Hemme-Bouland, Nelly Bunschoten, Loes Kramer en Ancilla Hansen. Men moet na 10 lessen in staat zijn om de 18 meter veilig en op het pak te kunnen schieten. Dit te beoordelen door de trainers bij de proefles.

Mensen die willen beginnen met boogschieten kunnen zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar lesgroep@sagittariusemmen.nl

Informatie
Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u contact opnemen met één van de bestuursleden (vermeld onder tabblad 'Bestuur').Een lesperiode start 3 keer per jaar (januari, april en September) en bestaat uit een vast aantal lessen. Deze beginnerslessen worden gegeven op de woensdagavond van 19.00 uur tot 20.15 uur.

De totale kosten voor de lessen zijn voor volwassenen € 69,- en voor jeugd (12 jaar t/m 16 jaar) € 34,50 excl. materiaalkosten (vingertab, armbeschermer). Wij adviseren je geen boog te kopen voor de lessen, omdat je kracht en interesse qua discipline nog kan veranderen. Tijdens de lessen kun je gebruik maken van een clubboog. Wij willen graag weten met welk doel iedereen wil leren schieten, dit vragen we dan ook voorafgaand aan de lessen: recreatief schieten, recreatief wedstrijden schieten, officiële wedstrijden schieten of privé leren schieten.Als je na de lesperiode nog enthousiaster bent geworden, kun je je aanmelden als lid en door vrij trainen meer ervaring opbouwen. Als je lid wordt na de lesperiode, dan worden de kosten van de lessen van de eerste contributie afgehaald als welkomstgeschenk. 

We zien je graag bij Sagittarius Emmen, geef je nu op voor de lessen!

Nieuws

Nieuws